Sistemi paletizacije

Za proizvodno podjetje s področja nutrikozmetike smo avtomatizirali proces pakiranja. Sestavlja ga sistem za depaletizacijo, sekundarno pakiranje, kartoniranje ter paletizacijo.

Celoten sistem paletizacije je osnovan okrog KUKA robota, ki na palete prenese do 3.000 škatel/uro. Oprema je nameščena na izhodno progo zbirne kartonirke in omogoča zlaganje dveh palet do višine 2000 mm. Paketi se avtomatsko zlagajo na dve paletni mesti, s čimer zagotovimo nemoteno delovanje robota. Robotska celica je opremljena z varnostnimi zavesami, ki zagotavljajo varno delovanje med menjavo polnega paletnega mesta. Med zlaganjem enega paletnega mesta, lahko namreč operater odpre vrata drugega paletnega mesta, odstrani polno paleto in namesti novo, prazno paleto, medtem robot nadaljuje z zlaganjem paketov na paletno mesto. V primeru posega operaterja v območje delovanja robota se le-ta v varno zaustavi. Sistem zagotavlja visoke varnostne standarde in obenem maksimizira nivo učinkovitosti celotnega pakirnega procesa.

Iščete nekaj podobnega?

Sistem paletizacije je v celoti prilagojen predhodnim pakirnim oz. proizvodnim procesom stranke ter upošteva prostorske kapacitete. Ponudimo lahko:

  • robotsko paletizacijo, ki za urejanje izdelkov na palete uporablja robota;
  • stroje za linijsko urejanje izdelkov, ki omogočajo avtomatsko zbiranje in urejanje izdelkov po nivojih, katere se v celoti premika na paleto;
  • (avtomatske) ovijalce palet, ki omogočajo avtonomno ovijanje in zaščito izdelkov na paletah.

S tovrstnimi rešitvami lahko obvladujemo širok spekter izdelkov, velikosti in vrst embalaže in lahko se integrirajo z drugo proizvodno opremo za ustvarjanje popolnoma avtomatizirane proizvodne linije.

sl_SI