Sistem za depaletizacijo

Za proizvodno podjetje s področja nutrikozmetike smo avtomatizirali proces pakiranja. Sestavlja ga sistem za depaletizacijo, sekundarno pakiranje, kartoniranje ter paletizacijo.

Sistem za depaletizacijo smo popolnoma prilagodili potrebam stranke. Vključuje dvigalo za lažje premikanje in manipulacijo polnih palet, zalogovnik plastenk, ki poveča avtonomijo delovanja, sortirno napravo (t.i. scrambler) za plastenke ter vse povezali s transportnimi potmi. Uporabljeni so bili izključno materiali, ki so certificirani za stik z živili. Sistem s kapaciteto 3.000 plastenk na uro zalaga polnilo enoto. Rešitev je primerna za depaletizacijo razsute embalaže.

 

Iščete nekaj podobnega?

Rešitev je enostavno prilagodljiva raznolikim materialom embalaže (npr. plastenke, pločevinke) in dimenzijam. Sistem se lahko avtomatizira do izbranega nivoja avtonomnega delovanja in prilagaja kapaciteto (do cca. 10.000 kos/h) , pri čemer osnovo predstavlja sortirna naprava, ki ji lahko dodajamo:

  • dvigalo za lažje manipuliranje s polnimi paletami in polnjenje zalogovnika,
  • zalogovnik za povečanje avtonomije delovanja sistema,
  • transportne trakove z deviatorji.

Izdelujemo tudi klasične depaletizacijske sisteme, ki se uporabljajo predvsem za manipulacijo embalaže (steklenic, plastenk ali pločevink), ki je na paletah urejena po nivojih.

 

sl_SI